Hotel Constantine the Great, 27. marta 12, 11000 Belgrade, Serbia | +381 11 40 12 457 +381 60 88 98 340

NOVOSTI I DEŠAVANJA

Aktuelno

5 predloga šta videti u Beogradu

Beograd, grad bogate istorije i umetnosti. Za ljubitelje kulture, ovaj grad je idealno mesto za istraživanja. Bilo da ste turista iz inostranstva ili da ste samo napravili kratak izlet do ovog velikog grada, nemojte propustiti priliku da pogledate sve lepote koje vam nudi. Obzirom na veličinu grada i širokoj ponudi opcija za obilazak, savetujemo vam da ustanete ranije.

Započnite dan jutarnjom šetnjom duž Zemunskog keja, popijte šolju tople kafe u obližnjem kafiću sa pogledom na Dunav, a zatim isplanirajte svoj dan.

Ukoliko ste prvi put u Beogradu verujemo da nećete moći sami da odlučite gde prvo da se zaputite, zato ćemo vam mi pomoći.

Šta videti u Beogradu

-Kalemegdan je srce Beograda. U pitanju se tvrdjava sa prelepim parkovima. Raspolaže površinom od oko 57ha, te ukoliko ste ljubitelj šetnje, ovo je pravo mesto za vas. Tvrdjava se nalazi na brdu, te se sa nje pruža pogled na grad. Ovde možete videti različite muzeje, rimski bunar, pa čak i ribnjak. Ukoliko ste avanturista, moguće je iznajmiti i čamac.

-Hram Svetog Save, najveći pravoslavni hram na svetu. Dizajniran je u vizantijskom stilu, i nezaobilazno je mesto za sve turiste. Ispred hrama nalazi se i spomenik Svetom Savi, koji je izliven u bronzi.

-Beogradski Zoo vrt - vrt dobre nade. Nalazi se na prostoru malog Kalemegdana. Ovo je najposećenija atrakcija u Beogradu, sa prosečnom posećenošću od oko 400.000 posetilaca godišnje. Otvoren je svakoga dana, te je savršeno mesto za vaše najmladje.

-Botanička bašta “Jevremovac”, raj u centru Beograda. Za ljubitelje prirode i zelenila, ovo je nezaobilazna
lokacija za posetiti kada ste u Beogradu. Pobegnite od gužve, buke i užurbanog načina života, barem na kratko i otkrijte čari ove botaničke bašte. Ukoliko volite biljke, interesantno je da se u ovom sklopu nalazi se i kolekcija Josifa Pančića pod nazivom Herbarium Pancicarum. Poseban i možda najlepši deo ova bašte jeste Japanski vrt. Zvanično je otvoren 2004. godine i ideja je podržana od strane Japana koji je obezbedio finansijska   sredstva.

-Muzej vazduhoplovstva, nalazi pored beogradskog aerodroma Nikola Tesla. Sama ponuda i kolekcija je aviona je očaravajuća.
Ovde možemo videti avione čak iz prošlog veka. Najpoznatiji eksponati su avion Ivana Sarica, dvokrilni lovac Njepor B1 (Nieuport B1), Mesersmit ME-109 (Messerschmitt BF-109), engleski hariken (Hawker Hurricane MK IV) , Spitfire (Spitfire MK Vc),... Regularna cena karte je 600 dinara, ali muzej odobrava posebne cene za državljane Srbije kao i za decu.

Nakon obilaska ovog velikog grada, ukoliko vam je potreban odmor ili smeštaj za noćenje, kontaktirajte nas i budite sigurni da je vaš dan bio savršen.

Ostale vesti
Eko Koncept

Poslednjih godina često se govori o različitim načinima zaštite životne sredine.Verujući d...

Idealno mesto za Vaš sastanak

Beograd nudi širok izbor restorana i barova koji mogu biti mesto za poslovni sastanak.Pore...

Uskrs u Beogradu

Uskrs je hrišćanski praznik kojim se slavi vaskrsenje Isusa Hrista. Prema Bibliji, Isus j...

5 predloga šta videti u Beogradu

Beograd, grad bogate istorije i umetnosti. Za ljubitelje kulture, ovaj grad je idealno mesto za i...

Gde odsesti za Beogradski maraton?

Hotel Constantine the Great i ove godine rado dočekuje sve učesnike 36. Beogradskog maratona. Svo...

NEWSLETTER

Prijavite se za ekskluzivne ponude

COPYRIGHT © 2022 - HOTEL CONSTANTINE THE GREAT
Izrada sajta
KONTAKTIRAJTE NAS I REZERVIŠITE